יום רביעי, 5 בנובמבר 2008

כנסת 2

כנסת 2 הוא פרוייקט מעניין ברשת: כל אחד יכול להירשם כחבר כנסת ולהעלות הצעות חוק. אני לא יודעת כמה הוא באמת משפיע, אבל יש גם כמה חברי כנסת מהעולם האמיתי שמציצים שם כנראה בקביעות. 

יש בזה משהו מאתגר כשאתה צריך לנסח את הביקורת שלך (שהיא בדרך כלל שלילית ולא מביאה בחשבון את כל ההיבטים) בצורה בונה... תרגיל נחמד.

לפני שנה וחצי עשיתי כמה ניסיונות שם.
הנה ציטוט של חוק לימודי צרכנות נבונה בביה"ס שלי משם:

צרכנות היא אחת מאבני היסוד של השיטה הקפיטליסטית. המצב כיום הוא שילדים נולדים לתוך השיטה ולא מודעים למשמעות הבחירות הצרכניות שלהם. מטרת תכנית לימודי "צרכנות נבונה" - לעורר מודעות ואחריות בהתנהגות הצרכנית שלנו.

ההצעה:
החל מביה"ס היסודי ועד התיכון תוקדש שעה שבועית ללימודי צרכנות נבונה. רמת החומר תותאם לגיל הילדים.
תכני תכנית הלימודים:
1. רקע כללי, היסטורי, פילוסופי על השיטה הקפיטליסטית וחלופותיה.
2. ביקורת תקשורת: על העיתונות הכתובה והמשודרת, שיקולי עריכה, רייטינג, עיתונות "צהובה" מול עיתונות אחראית, תוכניות בידור.
3. שיווק ופרסומות: מה מנסים להשיג מאיתנו, באיזה אמצעים, מה מועיל, מה מזיק, מודעות לשיטות שיווק ומניפולציות שפועלות עלינו.
4. צרכנות ירוקה: משמעות הבחירה הצרכנית שלנו על איכות הסביבה. מה קורה לדברים שאנחנו קונים אחרי שאנחנו זורקים אותם. איזה דברים קטנים אנחנו יכולים לשנות וכבר לעזור לאיכות הסביבה.
5. תזונה: מה אנחנו מכניסים לגוף שלנו? מה הוא צריך? הבנה כללית של אבות המזון וצרכי הגוף. ג'אנק פוד. חומרים משמרים, מייצבים וכו' המוספים למזון. ריסוס והדברה. מזון אורגני.
6. האזרח מול הממסד: היכרות עם המערכות המשרתות את האזרח, למי פונים בעת הצורך. (קופת חולים, בית חולים, בנק, חברת ביטוח, איגודי הגנת הצרכן, כנסת, וכו')
7. כלכלה אישית בסיסית: הכנסות מול הוצאות. שמירה על איזון בלי להיכנס לחובות. משמעות של הלוואות, ריבית, משיכת יתר.

עוד הצעת חוק שלי (ששווה איזכור) - הדרכת הורים בקופות החולים

מעניין שהרבה מאוד אנשים ניסו לנסח חוקים בעניינים ירוקים. יש בזה משהו מעודד.

אין תגובות: